Kalkonburgare med karamelliserad lök och paprika

Kalkonburgare med karamelliserad lök och paprika

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 30 min
6 portioner

Składniki

Kalkonburgare
  • fullkornsbröd (ca. 2 skivor), delat i grova bitar
    60 g
  • färsk rosmarin (ca. 10 cm lång), endast bladen
    1 kvist
  • färsk salvia
    2 kvistar
  • färsk timjan endast bladen
    1 kvist
  • färsk bladpersilja endast bladen
    3 kvistar
  • gul lök i halvor
    90 g
  • kalkonfärs
    500 g
  • ägg
    1
  • havssalt
    1 nypa
  • malen svartpeppar
    ½ tsk
Karamelliserad lök och paprika
  • gul lök (ca. 3-4 lökar), skurna i klyftor och lagren separerade
    500 g
  • röd paprika avfröad och tunt strimlad (1 cm)
    1
  • farinsocker
    2 msk
  • smör i bitar (1-2 cm)
    40 g
  • havssalt
    ¼ tsk
  • balsamvinäger
    2 msk
  • olivolja till stekning
Montering
  • hamburgerbröd
    6
  • schweizerost tunt skivad
    150 g
  • ruccola
    50 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 45.6 g
Kalorie 3209 kJ / 367 kcal
Tłuszcz 33.1 g
Błonnik 6.3 g
Węglowodany 68.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie