Lammfiléer med rosépepparsås

Lammfiléer med rosépepparsås

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
4 portioner

Składniki

  • smör i bitar (1-2 cm)
    40 g
  • schalottenlökar (ca. 30 g), skalade och halverade
    2
  • vitlöksklyftor
    2
  • vatten
    220 g
  • köttbuljongpasta efter smak (se tips)
    ½ tsk
  • rosépeppar
    2 tsk
  • färskpotatis med skal, tvättade och skurna i bitar (2-3 cm)
    300 g
  • benfria lammkotletter (cirka. 3-4 stycken)
    400 - 500 g
    400 - 500 g lammfiléer
  • havssalt
    1 nypa
  • malen svartpeppar
    1 nypa
  • vatten för att koka ur stekpannan
    1 msk
  • grön sparris (130-150 g), ansade och halverade
    1 bunt
  • morot skuren i tändstickstunna stavar
    1
  • whisky
    1 msk
  • majsmjöl
    1 tsk
  • vispgrädde
    60 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 29 g
Kalorie 1830 kJ / 435 kcal
Tłuszcz 29.3 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 12.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie