猪肉大葱水饺

猪肉大葱水饺

4.9 9 rating
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 人份

Składniki

饺子皮面团
  • 中筋面粉
    320 克
  • 160 克
内馅
  • 去皮五花肉 切块,提前冷冻约60分钟,确保肉块呈现微冷冻变硬的状态
    400 克
  • 大葱 只取葱白,切段
    200 克
  • (约1茶匙)
    5 克
  • 蚝油
    10 克
  • 生抽
    10 克
  • 10 克
  • 十三香粉 (opcjonalnie) (约1汤匙)
    5 克
煮水饺
  • 1700 克

Poziom trudności

zaawansowany


Wartości odżywcze na 1 人份

Sód 526.3 mg
Białko 15.9 g
Kalorie 1828.8 kJ / 437.5 kcal
Tłuszcz 21.2 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Węglowodany 45.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...