Urządzenia i Akcesoria
Aurorasaus (bechamelsaus met tomaat)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 15 min
1 pot
Składniki
-
boter40 - 80 g
-
melk500 - 1000 g
-
bloem40 - 80 g
-
tomatenpuree1 - 2 el
-
zout½ - 1 tl
-
gemalen peper2 - 4 snuifjes
-
gemalen nootmuskaat2 - 4 snuifjes
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pot
Sód
1732 mg
Białko
42 g
Kalorie
6409 kJ /
1529 kcal
Tłuszcz
103 g
Błonnik
4.1 g
Tłuszcz nasycony
62 g
Węglowodany
109 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Indikken modus
17 Przepisów
Beneluks
Beneluks
Może spodoba Ci się również...
Zoete of hartige pannenkoeken
35 min
Kalfsgebraad met rucola-basilicum pesto en zonnige groenten
Brak ocen
Volkorenbrood, beleg en kippengehaktballetjes
2 godz.
Bechamelsaus
15 min
Champignonsaus met room en witte wijn
30 min
Chocolade broodpudding
1 godz. 25 min
Soubisesaus
Brak ocen
Alpengratin
50 min
Bechamelsaus
15 min
Aardappelpuree
45 min
Klassieke sabayon
15 min
Béchamelsaus
15 min