Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 - 400 g orez tip basmati (vezi recomandarea legată de porții)
- 300 - 600 g apă (vezi recomandarea)
- 5 - 10 g ulei vegetal
- ¼ - 1 linguriță sare de mare
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1022 kJ / 244 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 316 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orez fiert în aburi
25min
Paste fierte
20 Min
Orez brun, cu bobul lung, fiert
55min
Orez tip jasmine, fiert
35min
Lipii grecești
1h 15min
Orez alb, cu bobul lung, fiert
35min
Dressing cu muștar și oțet balsamic
10 Min
Fasole verde rumenită ușor
25min
Bundt fără gluten, cu vanilie și glazură de lămâie
1h 5min
Orez brun vegetarian
40 Min
Cartofi Hasselback
1h 5min
Sparanghel cu lămâi și capere
25min