Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g apă
- 1 ½ linguriță sare
- 320 g paste, scurte sau lungi (ex. penne, spaghetti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porție
- Kalorie
- 1164 kJ / 278 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 56 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Błonnik
- 4.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Orez fiert în aburi
25min
Dovlecei sotați (200 g)
20min
Ceapă tocată
5min
Ciuperci proaspete sotate (300 g)
25min
Orez basmati fiert
35 Min
Fasole verde rumenită ușor
25min
Ouă fierte
20min
Știuleți de porumb gătiți la aburi
25min
Cartofi și fasole verde cu pesto de pătrunjel
35 Min
Piure de cartofi
50 Min
Amestec de legume sotate, pentru supe sau tocane
25min
Maioneză
5min