Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa sablé
- 60 g de azúcar
- 130 g de manteca, en trozos
- 250 g de harina 0000
- 1 yema de huevo
- 1 pellizco de sal
Crema pastelera
- 250 g de leche
-
25
g de harina 0000
lub 25 g de almidón de maíz - 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 35 g de azúcar
-
1
cucharadita de extracto de vainilla
lub 1 cucharadita de azúcar de vainilla casero
Montaje
- 250 g de dulce de leche repostero
- 100 g de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1325 kJ / 317 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Flan de leche en varoma
5 godz. 10 min
Licor de dulce de leche
1hod. 5min
Ñoquis de papa
1 godz. 30 min
Alfajorcitos de maicena
1 godz. 50 min
Galletitas vidriera
1 godz. 30 min
Yogur con arándanos en Varoma
Brak ocen
Flan
5h 30min
Mantecados o Miguelitos
2 godz. 10 min
Galletas húmedas de chocolate y nuez
30 min
Cuadraditos de limón y amapola
45 min
Galletitas de limón
1h 45min
Medialunas de manteca
5h 30min