Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa sablé
- 60 g de azúcar
- 130 g de manteca, en trozos
- 250 g de harina 0000
- 1 yema de huevo
- 1 pellizco de sal
Crema pastelera
- 250 g de leche
-
25
g de harina 0000
lub 25 g de almidón de maíz - 1 huevo
- 1 yema de huevo
- 35 g de azúcar
-
1
cucharadita de extracto de vainilla
lub 1 cucharadita de azúcar de vainilla casero
Montaje
- 250 g de dulce de leche repostero
- 100 g de azúcar para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1325 kJ / 317 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Tarta de frutas arcoíris
1 Std. 40 Min
Postre Chajá
11h 15min
Crackers de queso
2 Std. 45 Min
Flan
5 Std. 30 Min
Bombón de vainilla y caramelo TM6
3 Std. 30 Min
Locro
25h 15min
Torta de chocolate y nuez
30 Min
Licor de dulce de leche
1h 5min
Pan de nieve
40 Min
Rogel
2h 20min
Torta de chocolate y almendras
45 Min
Marquise de chocolate
2 godz. 40 min