Kjúklinga- og spínatrisotto

Kjúklinga- og spínatrisotto

4.7 3 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 skammtar

Składniki

  • parmesan ostur í bitum (2 cm)
    100 g
  • hvítlauksrif
    2
  • blaðlaukur í bitum
    150 g
  • ólífuolía
    40 g
  • risotto grjón (t.d. Arborio)
    300 g
  • hvítvín
    60 g
  • kjúklingabringur, skinn- og beinlausar í bitum(3 cm)
    350 g
  • vatn
    600 g
  • kjúklingakraftur, teningur
    1
    1 kúfuð tsk kjúklingakraftur
  • ferskt timían bara laufin
    3 stönglar
  • sjávarsalt
    ½ tsk
  • svartur pipar
    ¼ tsk
  • ferskt spínat (baby spinach)
    100 g
  • ósaltað smjör í bitum
    30 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 37 g
Kalorie 2820 kJ / 670 kcal
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 60.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie