Hrísgrjón með eggjum og grænmeti

Hrísgrjón með eggjum og grænmeti

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
6 skammtar

Składniki

  • sesamolía
    20 g
    20 g hnetuolía
  • laukur skorinn í hálft
    100 g
  • gulrót í bitum (4 cm)
    150 g
  • beikonkurl
    150 g
  • sojasósa
    30 g
  • sykur
    2 tsk
  • kraftur (fyrir 0,5 l) (opcjonalnie)
    1
    1 kúfuð tsk kraftur
  • hvít hrísgrjón, short-grain (18-20 mín. suðutími)
    350 g
    350 g hvít hrísgrjón, long-grain, (18-20 mín. suðutími)
  • vatn
    1200 g
  • blandað grænmeti (t.d. brokkolí, frosnar grænar baunir, blómkál, kúrbítur, í bitum)
    400 g
  • egg
    4

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 16 g
Kalorie 1748 kJ / 418 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 4.4 g
Węglowodany 54 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie