Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Praliné de almendras
- 50 g de azúcar
- 25 g de agua
- 50 g de almendras crudas sin piel
Helado bicolor
- 500 g de crema para batir (30-40% de grasa), muy fría
- 160 g de leche condensada
- 1 cucharadita de esencia de vainilla
- 160 g de dulce de leche
- 200 g de merenguitos partidos
- 100 g de frutilla en rodajas
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1942 kJ / 464 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Masa para empanadas
15min
Pudding de banana, nueces y frutilla
10h 5min
Postre Chajá
11h 15min
Mini Pavlovas con helado de frambuesa
13h
Pastel de moras y crema
2h 15min
Galletitas de limón
1h 45min
Torta en capas con frutillas
2h 15min
Ñoquis de papa
1h 30min
Torta de chocolate merengada
1h 10min
Bizcochuelo de vainilla
40min
Jugo vitamínico
5 min
Crumble de manzanas
1h 30min