Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa
- 360 g de harina de repostería
- 1 pellizco de sal
- 120 g de mantequilla fría, en trozos
- 80 g de leche
- 7 yemas de huevo
Montaje
- 450 - 500 g de dulce de leche pastelero
Merengue
- 2 claras de huevo
- 100 g de azúcar
- 1 pellizco de sal
- 4 gotas de zumo de limón
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1380 kJ / 330 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 42.8 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.4 g
- Błonnik
- 1.1 g
- Sód
- 152.4 mg
Alternatywne przepisy
Alfajores rellenos de dulce de leche
1h 50min
Rogel
2h 20 min
Postre chajá
11h 15min
Pastafrola de membrillo
2u.
Pascualina
1u. 45min
Tarta de limón y merengue
3h
Masa sablé con cacao
1u.
Pavlova
5h 20min
Tarta de ricota
4h
Minitartaletas de lemon pie
1u. 45min
Dulce de leche pastelero
3h
Cake de limón con glaseado blanco
1h 15min