Eplabaka með kasjúhnetu- og vanilluís (vegan)

Eplabaka með kasjúhnetu- og vanilluís (vegan)

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
6 skammtar

Składniki

Eplabaka
  • möndlur, með hýði
    150 g
  • kanill
    ¼ tsk
  • sykur
    100 g
  • hveiti
    150 g
  • vegan smjörlíki kalt í bitum, plús meira til að smyrja formið
    130 g
  • vanillusykur, heimatilbúinn
    30 g
  • epli (u.þ.b. 800 g), afhýdd, kjarnhreinsuð og skorin í fernt
    4 - 6
Kasjúhnetuvanilluís
  • vanillustangir
    2
  • sykur
    60 g
  • ísmolar
    260 g
  • kasjúhnetusmjör
    200 g
  • sjávarsalt
    1 hnífsoddur

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Białko 16 g
Kalorie 3335 kJ / 797 kcal
Tłuszcz 47 g
Węglowodany 73 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie