Urządzenia i Akcesoria
Möndlu- og kaffikaka
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sneiðar
Składniki
Möndluflögur
-
hveiti100 g
-
hunang85 g
-
ósaltað smjör í bitum, kalt, plús auka til að smyrja50 g
-
kókossykur40 g
-
kanill½ tsk
-
möndlur (án hýðis)30 g
Kökudeig
-
ósaltað smjör við stofuhita og í bitum100 g
-
kókossykur60 g
-
hunang170 g
-
hrein jógúrt100 g
-
stór egg2
-
möndludropar1 tsk
-
hveiti225 g
-
lyftiduft1 tsk
-
matarsódi½ tsk
-
kanill½ tsk
-
salt¼ tsk
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 stykki
Sód
150 mg
Białko
5 g
Kalorie
1418 kJ /
339 kcal
Tłuszcz
14 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
8 g
Węglowodany
50 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sítrónu tart
Brak ocen
Glútenfrí gulróta- og möndlukaka
Brak ocen
Gufubökuð döðlukaka
1 godz. 55 min
Mangóostakaka
Brak ocen
Ískaffi
Brak ocen
Kakókúlur
Brak ocen
Vatnsmelónujógúrtís
Brak ocen
Gin og tónik sorbet
Brak ocen
Bláberjaostakaka
Brak ocen
Vanillu mascarpone parfait
Brak ocen
Ítölsk ísterta
Brak ocen
Banoffee rúlla
Brak ocen