Gufubökuð döðlukaka

Gufubökuð döðlukaka

5.0 1 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 skammtar

Składniki

  • döðlur, steinlausar
    200 g
  • matarsódi
    1 tsk
  • vatn
    250 g
  • smjör eða olía til að smyrja formið
Karamellusósa
  • ósaltað smjör skorið í bita
    110 g
  • kókossykur
    100 g
  • hlynsýróp
    140 g
  • rjómi
    85 g
  • vanillu extrakt
    1 tsk
Döðlukaka
  • kókossykur
    150 g
  • ósaltað smjör
    50 g
  • hveiti
    225 g
  • lyftiduft
    1 msk
  • stór egg
    2
  • vatn
    1000 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 skammtur

Sód 331 mg
Białko 6 g
Kalorie 2381 kJ / 569 kcal
Tłuszcz 24 g
Błonnik 3 g
Tłuszcz nasycony 15 g
Węglowodany 86 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie