Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Příprava
- 150 gramů černých oliv bez pecek
- 150 gramů olivového oleje extra virgin
- citrónová kůra z 1 citrónu, nejlépe bio
- 3 polévkové lžíce čerstvého nasekaného tymiánu
- 1 kostka čerstvého droždí, (42g)
- 400 gramů vody
- 650 gramů hladké mouky
- 3 čajové lžičky soli
- Wartości odżywcze
- na 1 plátek
- Kalorie
- 534 kJ / 128 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Błonnik
- 1.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briošky (Brioches)
1 godz. 20 min
Chléb expres
45 min
Pivní bulky s čedarem
3 Std. 15 Min
Pivní chléb
3h 40min
Turecký flatbread
2 Std. 10 Min
Celozrnné housky
2 Std.
Medovo – ořechový chléb
3 Std. 50 Min
Kukuřičný chléb
1 godz. 5 min
Galette Auvergnate (s modrým sýrem, ořechy a zakysanou smetanou)
2 Std. 30 Min
Fougasse se sýrem
2h 35min
Chléb
1 Std. 40 Min
Focaccia s cherry rajčátky a pestem
1 Std. 50 Min