![Gozleme Stuffed Pockets (Paul) Gozleme Stuffed Pockets (Paul)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/43668ac4-74f5-47ca-bd51-60548a19b10f/Derivates/9e9d373d-6384-44f1-9f29-9d7b2b99f48c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 5 ½ oz water
- 1 ½ tsp active dry yeast
- 2 tsp sugar
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 1 oz plain yogurt, unsweetened
- ¾ tsp salt
- 11 oz all-purpose flour, plus extra to dust
Filling
- 7 oz fresh baby spinach, destemmed
- 3 oz yellow onions, in pieces
- 1 ½ oz neutral oil, e.g. vegetable, canola, safflower
- 6 oz feta cheese, in pieces
- ½ tsp dried red pepper flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 873 mg
Alternatywne przepisy
Seitan
40min
Rainbow Bowl
1h 15min
Farro Salad with Cucumber Yogurt Dressing
1h 20min
Vegan Pistachio and Cardamom Ice Cream
12h 20min
Crawfish Omelet with Holy Trinity Tomatoes
40min
Vegan Green Pea Fritters
20min
English muffins
3 godz. 10 min
Vegetable Patties
1h
Honey Almond Coffee Cake
1h
Roasted Vegetable Pizza
1h 20min
Cauliflower Steaks
45min
Baklava with Walnuts
3 godz.