Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 5 ½ oz water
- 1 ½ tsp active dry yeast
- 2 tsp sugar
- 1 oz extra virgin olive oil, plus extra to grease
- 1 oz plain yogurt, unsweetened
- ¾ tsp salt
- 11 oz all-purpose flour, plus extra to dust
Filling
- 7 oz fresh baby spinach, destemmed
- 3 oz yellow onions, in pieces
- 1 ½ oz neutral oil, e.g. vegetable, canola, safflower
- 6 oz feta cheese, in pieces
- ½ tsp dried red pepper flakes
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2084 kJ / 498 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 4 g
- Sód
- 873 mg
Alternatywne przepisy
Roasted Vegetables with Walnut Arugula Pesto
45min
Herb Leek Phyllo Triangles
1 Std. 20 Min
Peach Cobbler
2h 35min
Chorizo, Zucchini and Red Pepper Madeleines
35min
Sweet Potato Oatmeal Bars
55 min
Blueberry Coffee Cake
1 Std.
Dutch Baby Pancake
20 Min
Peach and cardamom pie
1h 35 min
Christmas Tree Spinach Puff
1 Std.
Blueberry Bundt Coffee Cake
1h 45min
Broccoli and Cheese Stromboli
1 Std. 20 Min
Italian "Baked" Beans
1 Std. 15 Min