Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Beef Wellington
- 28 oz beef tenderloin (2 pieces, 14 oz ea.)
- 3 ½ oz extra virgin olive oil
- 2 oz Dijon mustard
- 2 garlic cloves, peeled
- 1 ½ oz shallot, in pieces
- 14 oz fresh cremini mushrooms
- 7 oz button mushrooms
- 1 tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground black pepper, to taste
- 5 sprigs fresh thyme, leaves only
- 8 slice prosciutto (approx. 3.5 oz)
- 3 oz pâté, softened (opcjonalnie)
- 2 sheets puff pastry
- 2 egg yolks, slightly beaten
- 1 tsp Fleur de Sel
Sauce
- 1 oz olive oil
- 1 oz unsalted butter
- 7 oz beef tenderloin, filet mignon, in pieces (1½ in.)
- 12 black peppercorns
- 1 dried bay leaf
- 3 sprigs fresh thyme, leaves only, plus extra to garnish
- 2 tsp red wine vinegar
- 25 ½ oz red wine, e.g. merlot or cabernet (1 bottle)
-
16
oz beef broth
lub 16 oz water - ½ tsp salt
- 2 tbsp corn starch
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3012 kJ / 720 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 1510 mg
Alternatywne przepisy
Moroccan Salmon with Lemony Couscous and Vegetable Soup
1h
French Onion Soup
1h 10min
Aurore Sauce (Tomato Béchamel)
15 min
Crab Stuffed Lobster Tails
50 min
Apple Tarte Tatin with Crème Anglaise
1 Std. 30 Min
Béarnaise sauce
15 min
Sous-Vide Scallops in Lemon-Butter Sauce
1h 10min
Baked Crab Dip
15 min
Pie Crust
5 Min
Mini Crab cakes with Cilantro Pesto
1h
New England Clam Chowder
45min
Marinara Sauce
40 min