Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g dark chocolate, 70% cocoa solids, cut in pieces (see tip)
- 500 g milk
- 100 g sugar
- 20 g cornflour (starch) (see tip)
- 2 eggs
-
1
tbsp butter (opcjonalnie)
lub 1 - 2 tbsp cream (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1844 kJ / 441 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 70.3 mg
Alternatywne przepisy
Custard
15min
Custard Layers
2h 20min
Chocolate Rolls (Anna) Metric
2 godz. 30 min
Caramel Custard
1h
Chocolate Custard
1h 20 min
Chocolate Covered Pound Cake (Metric)
1h 30 min
Peanut Brittle
1h 30 min
Choux pastry
2 godz.
Chocolate and Cream Cheese Tart
4h 30 min
Vanilla Yoghurt
13h
Vanilla Custard
15min
Crème Anglaise (Vanilla Sauce)
10 min