![Cheesecake (baked) Cheesecake (baked)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AB928107-B62C-47B3-A36A-F9574B36E6EC/Derivates/04A8C4E1-1E78-4F7E-93BD-78DDE8A0315A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 120 g butter, unsalted, cut in pieces, plus extra for greasing
-
250
g plain biscuits
lub 250 g digestive biscuits - 30 g brown sugar
Filling
- 750 g cream cheese
- 120 g cream, min. 30% fat
- 220 g caster sugar
-
1 ½
tsp vanilla sugar, homemade
lub 1 tsp natural vanilla extract - 3 eggs
- 1 egg yolk
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 3263 kJ / 780 kcal
- Białko
- 16 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 53 g
- Błonnik
- 1 g