Champignonsaus met room en witte wijn

Champignonsaus met room en witte wijn

3.0 8 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1 pot

Składniki

  • eekhoorntjesbrood, gedroogd
    12 g
  • water
    30 g
  • verse Portobello-champignons in grove stukken
    100 g
  • sjalot gehalveerd
    60 g
  • boter in stukken
    50 g
  • droge witte wijn
    120 g
  • kippenbouillon
    200 g
  • lichte room (ong. 18% vet)
    125 g
  • zout
    ¼ - ½ tl
  • gemalen peper
    2 snuifjes
  • bloem
    25 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 pot

Sód 1636 mg
Białko 13 g
Kalorie 3309 kJ / 789 kcal
Tłuszcz 62 g
Błonnik 10.3 g
Tłuszcz nasycony 49 g
Węglowodany 27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...