Wersje kompatybilne
Bolo de chocolate com cobertura de mousse de chocolate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g óleo de girassol, para untar
- 140 g manteiga sem sal, em temperatura ambiente
- 100 g açúcar demerara
- 3 ovos
- 70 g água
- 100 g farinha de trigo
- 50 g chocolate em pó
- 1 c. chá de essência de baunilha
- 4 ovos, separar gemas e claras
- 1 pitada sal
- 120 g chocolate meio amargo em pedaços
- Wartości odżywcze
- na 10 fatias
- Kalorie
- 12510 kJ / 2993 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 295 g
- Tłuszcz
- 186 g
- Tłuszcz nasycony
- 97 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 1778 mg