Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 ramos de salsinha fresca, apenas as folhas
- 5 talos de cebolinha, cortados
- 1045 g água
- 350 g carne seca, cortada em tiras de aprox. 5 cm x 1 cm, já dessalgada
- 200 g farinha de trigo
- 90 g manteiga sem sal
- 1 c. chá de sal marinho
- 150 g queijo coalho, cortado em pedaços
- 4 ovos
- 50 g leite
- 200 g creme de leite fresco
- 2 pitadas noz-moscada em pó
- Wartości odżywcze
- na 1 fatia
- Kalorie
- 2052 kJ / 491 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 182 mg
Alternatywne przepisy
Cuscuz de camarão
Brak ocen
Fondue de chocolate
Brak ocen
Salada com Camarão e Manga
2u. 20min
Brigadeiro cremoso de chocolate com pistache
10min
Bolo pão de mel
50min
Bolo de carne
1h 5min
Soufflé de queijo canastra
Brak ocen
Mousse de maracujá
30min
Estrogonofe de carne com batatas
1h 20min
Bife a rolê com arroz ao vapor
1 Std. 40 Min
Cuscuz à paulista
1 Std. 25 Min
Cappuccino
10min