Urządzenia i Akcesoria
Karamell-Soufflé mit flüssigem Kern
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen
Składniki
-
Karamell-Bonbons, weich (z.B. Sahne-Muh-Muhs)120 g
-
Sahne30 g
-
Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten55 g
-
Mehl und etwas mehr zum Bemehlen20 g
-
Eigelb1
-
Ei1
-
Vanillezucker, selbst gemacht10 g
-
Zimt¼ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
2685 kJ /
641 kcal
Tłuszcz
36 g
Błonnik
0.5 g
Węglowodany
72 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Just for two
10 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Schokoladenküchlein mit flüssigem Kern
40 min
Fondant au Chocolat
20 min
Schokomalheur mit Erdnusscreme
30 min
Cheesecake mit Karamellsauce
5 godz. 30 min
Mokkaeis - Türk Kahvesi Dondurması
8 godz.
Schokoladen-Tarte
1 godz. 15 min
Weißes Schokomalheur
40 min
Erdnuss-Karamell-Riegel
1 godz.
Karamellsauce
8 godz.
Lemon Bars
1 godz. 30 min
Gesalzener-Karamell-Milchshake
20 min
Karamell-Chai, alkoholfrei
20 min