Karamell-Soufflé mit flüssigem Kern

Karamell-Soufflé mit flüssigem Kern

4.5 98 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
2 Portionen

Składniki

  • Karamell-Bonbons, weich (z.B. Sahne-Muh-Muhs)
    120 g
  • Sahne
    30 g
  • Butter weich, in Stücken, und etwas mehr zum Einfetten
    55 g
  • Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
    20 g
  • Eigelb
    1
  • Ei
    1
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    10 g
  • Zimt
    ¼ TL

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Portion

Białko 7 g
Kalorie 2685 kJ / 641 kcal
Tłuszcz 36 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 72 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...