Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 450 g farinha de trigo, mais q. b. para enfarinhar
- 280 g água
- 15 g fermento biológico fresco
- 1 c. chá de açúcar
- 1 c. chá de azeite de oliva
- 1 c. chá de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 589 kJ / 141 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 7 mg
Alternatywne przepisy
Pão Challah
2h 30 min
Farofa de castanhas portuguesas
35 Min
Brandade de bacalhau
40min
Dadinho de tapioca
3 Std. 10 Min
Creme de milho verde
25 min
Pastel de carne
3h 15 min
Pão de batata recheado
1h 25min
Creme de pupunha e queijo brie
45min
Requeijão Cremoso
1h 30min
Coalhada seca
15u. 10min
Molho de tomate
35 Min
Caldo de galinha
45min