Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Wasser und etwas mehr zum Bestreichen
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Prise Zucker
- 500 g Dinkelmehl Type 630 und etwas mehr zum Bemehlen
- 2 TL Kräutersalz (10 g)
- 10 Bratwürste, geräuchert (ca. 7 cm lang, Ø ca. 1,5 cm)
- Kümmel zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 1016 kJ / 243 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciabattabrötchen
1h 40 min
Kräuterfaltenbrot
1h 20min
Allgäuer Seelen
1h 20min
Laugenbrötchen
2 Std.
Laugenbrezeln
1 godz. 15 min
Laugenbrötchen mit Sesam
24 Std.
Schwäbisches Genetztes
10 Std.
Calzone mit Schinken, Salami und Champignons
1h 40 min
Ciabattabrötchen
1h 50 min
Brotkranz mit Eiern
2 godz. 20 min
Kleiner Laugenkranz
2h 10 min
Laugen-Schinken-Hörnchen
2 godz. 15 min