Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Macarronada
- 135 g de almendra en polvo, (ver tip)
- 135 g de azúcar glass, (ver tip)
Merengue francés
- 75 g de azúcar refinada
- 4 claras de huevo, (aprox. 128 g), con 2 a 3 días de reposo.
- colorante, en gel, al gusto (ver tip)
Relleno
- 180 g de moras azules
- la ralladura de 1 limón, amarillo
- 150 g de azúcar refinada
- 1 cdita de pectina en polvo NH
- 5 g de jugo de limón amarillo, recién exprimido
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 240 kJ / 57 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 6 mg
Alternatywne przepisy
Pastel de vainilla con betún de chocolate
1h 30min
Pastel de chocolate con avellanas
2 godz. 40 min
Alfajores
1h 30min
Fondant de malvavisco
2h 15min
Betún de chocolate
10min
Glaseado de chocolate (ganache)
20min
Ganache de chocolate
35min
Donas rellenas de crema pastelera de cacahuate con dip de chocolate
3 Std. 30 Min
Mi Paris Brest
1h 30min
Relleno de caramelo y mantequilla para macarrón TM6
45min
Macarrones con merengue suizo
1h 10min
Macarrones de chocolate
24h