Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocante de frutos secos
- 30 g de avellanas, tostadas, pelada
- 30 g de nuez de castilla, en mitades
- 30 g de pistaches descascarillados, sin sal
- 30 g de almendras, tostadas sin sal
- 250 g de azúcar morena
- 1070 g de agua
- 30 g de mantequilla sin sal
- 1 cdita de jugo de limón amarillo o verde
- 50 g de vinagre
Relleno de chocolate
- 300 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 200 g de chocolate amargo (50% cocoa), en chispas o trozos
- 30 g de mantequilla sin sal, en trozos
Hojaldre
- 2 cda de azúcar glass
- 1 masa hojaldre rectangular (aprox. 275 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 9784 kJ / 2337 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 193 g
- Tłuszcz
- 162 g
- Tłuszcz nasycony
- 92 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 427.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan brioche
14h
Pasta hojaldre sin empaste
1h
Brazo gitano de café
2 godz. 30 min
Tarta de frutas arcoíris
1 godz. 40 min
Bachour: Tarta con pudín de chocolate TM6
2 godz. 30 min
Pan liso y crujiente (Pao de Alho)
35p
Pastel avellanado crispie
3h
Merengue
15 min.
Bachour: Crème Brûlée con frutas tropicales
5óra
Crema pastelera de pistache
20p
Salsa de caramelo TM6
1 godz. 30 min
Betún de mantequilla básico
10 min.