Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crocante de frutos secos
- 30 g de avellanas, tostadas, pelada
- 30 g de nuez de castilla, en mitades
- 30 g de pistaches descascarillados, sin sal
- 30 g de almendras, tostadas sin sal
- 250 g de azúcar morena
- 1070 g de agua
- 30 g de mantequilla sin sal
- 1 cdita de jugo de limón amarillo o verde
- 50 g de vinagre
Relleno de chocolate
- 300 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 200 g de chocolate amargo (50% cocoa), en chispas o trozos
- 30 g de mantequilla sin sal, en trozos
Hojaldre
- 2 cda de azúcar glass
- 1 masa hojaldre rectangular (aprox. 275 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 9784 kJ / 2337 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 193 g
- Tłuszcz
- 162 g
- Tłuszcz nasycony
- 92 g
- Błonnik
- 13 g
- Sód
- 427.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pan de muerto con cítricos
1 Std. 40 Min
Paté de jamón
5 min
Café Dalgona
10 min
Berlinesas rellenas de crema pastelera TM6
4h 20 min
Tortillas de harina caseras
1j
Crema pastelera de pistache
20 min
Pan pita
1j 30 menit
Tartaleta salada con atún, huevos y alcaparras
1j
Strudel de manzana
1 Std. 45 Min
Waffles belgas
1j 30 menit
Galletas finlandesas de invierno
1j
Masa básica para tamales
1j 30 menit