![Mac and Cheese Fritters Mac and Cheese Fritters](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F9E69A82-C348-4E4C-80E6-9EEDE7CB555D/Derivates/e436556d-cd0a-4e74-88e8-49d99ba58fef.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mac and Cheese
- 2 oz Gruyère cheese, cubed
- 2 oz aged white cheddar cheese, cubed
- 1 oz Parmesan cheese, cubed
- 35 oz water
- 8 oz elbow macaroni
- 1 oz unsalted butter, diced
- 1 oz all-purpose flour
- 9 oz whole milk
- ¼ tsp salt, to taste
- 1 pinch ground black pepper
- 1 pinch ground nutmeg
- ½ oz panko
Dredging
- 2 ½ oz all-purpose flour
- 4 oz panko
- 3 large eggs
- vegetable oil, to fry
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 435 kJ / 104 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Ginger Snap Cookie Butter
55 Min
Rice Crispy Treat Pizza
25 Min
S'more Brownie Cups
55 Min
Breakfast Sausage Pizzas
1 Std. 15 Min
Brisket Burrito
1h 30min
Italian Sausage Pretzel Rolls
2 godz. 50 min
Rustic Potatoes with Chorizo
40 Min
Barbecue Butter
15 Min
Creamy Chicken and Sun-Dried Tomato Pasta
30 Min
Cheese Balls Three Ways
2h 30min
Buffalo Cauliflower Bites
25 Min
Maple Caramel Dip
30 Min