Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 270 g di acqua
- 15 g di lievito di birra fresco
- 500 g di farina tipo 00
- 1 cucchiaino di sale
- 8 pizzichi di origano secco
- 8 cucchiai di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1376 kJ / 329 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Bottoncini al latte semidolci (TM6)
45min
Focaccia caprese
3 Std. 30 Min
Panini alle noci e mandorle (TM6)
1h 15 min
Pane alla ricotta
3 Std.
Panini all'olio (TM6)
1h 10 min
Pizzette
3h 40min
Piadina romagnola
15 Min
Focaccine morbide
3 Std. 30 Min
Focaccine con rosmarino
2h 30 min
Ciabattine
3 Std. 30 Min
Pane bianco
3 Std.
Focaccia alle olive (TM6)
2h