![Tangzhong Milk Bread Tangzhong Milk Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/85DD5974-4110-4BEB-B61F-1C820C3DD9A3/Derivates/308C0603-B06A-4106-802D-9AD7BA21C0C7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 13 oz bread flour, divided
- 8 oz milk, icy cold, divided (see Tip)
- 1 egg yolk, from a large egg
- 1 oz sugar
- ½ tsp salt
- 2 tsp powdered milk
- 1 tsp dried instant yeast
- 1 oz unsalted butter, room temperature
- ice cold water, to spray
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 649 kJ / 155 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 108 mg
Alternatywne przepisy
Pretzel Bread
2h
Pull-Apart Dinner Rolls
2h 15min
Braided Milk Bread (TM5/6 Metric)
2h 20 min.
Braided Milk Bread
2h 20 min.
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Bagels
1 Std. 20 Min
Hawaiian Bread Rolls
4ωρ. 45 λεπτ.
Baguettes
3h 45min
Florida Cuban Rolls
3h
Hokkaido Milk Loaf
4 Std. 20 Min
Artisan Bread (Betty)
4 godz. 35 min
Buttermilk Bread
2h