Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de agua
- 500 g de langostinos crudos grandes, (ver tip)
- Wartości odżywcze
- na 100 gramo
- Kalorie
- 385 kJ / 92 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 146 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lubina a la portuguesa con patatas al vapor y judías verdes
2h
Filetes de pescado al vapor (5-6)
25min
Huevos estrellados al vapor
15min
Pica pau portugués
20 min
Champiñones enteros al vapor (100-300 g) en cestillo
15min
Langostinos al vapor (400 g)
15min
Mejillones al vapor (1000 g)
30min
Trucha al vapor (2)
20 min
Sopa de pescado
55min
Mejillones al vapor (500 g)
20 min
Pechugas de pollo al vapor (6)
25min
Salmón a la sal con patatas al vapor
1h