Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Costra de vainilla
- 170 g de galletas, tipo María®
- 100 g de mantequilla, en cubos
- 1000 g de agua, para Limpiar
Crema de limón
- 180 g de jugo de limón recién exprimido
- 170 g de azúcar refinada
- 3 huevos
- 7 yemas de huevo
- ½ cdita de extracto de vainilla natural
- 100 g de mantequilla, en cubos
- 1000 g de agua, para limpiar
Merengue Suizo
- 200 g de azúcar refinada
- 1 cdita de vainilla
- 4 gotas de vinagre blanco
- 5 claras de huevo
- 1 pizca de sal fina
- 1 pizca de cremor tártaro
- 1 cda de fécula de maíz
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1459 kJ / 347 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 371 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puré de papa
50 dk
Salsa de vainilla (crema inglesa) TM6
15 Min
Crema batida
10 Min
Pavlova con coulis de frambuesa, higos y granada
6h
Dulce de leche
1 Std. 10 Min
Merengue francés
10 Min
Crema batida insuperable
30 Min
Stroganoff de res TM6
1sa
Curd de limón TM6
20 dk
Crema batida rápida
5 menit
Bachour: Crème Brûlée con frutas tropicales
5sa
Pay de limón sin gluten
4 Std. 20 Min