Wersje kompatybilne
Špecle v žampiónovo-slaninové omáčce - z jednoho hrnce
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 gramů cibule, napůl
- 2 - 3 stroužky česneku, napůl
- 75 gramů kostiček slaniny
- 20 gramů oleje
- 250 gramů žampiónů, napůl nebo na čtvrtky
- 1 čajová lžička tymiánu, sušeného
- ½ čajové lžičky soli
-
2
čajové lžičky zeleninové dochucovací pasty
lub 1 zeleninový bujón (pro 0,5 l vody) - 1 bobkový list, sušený
- 100 gramů smetany
- 50 gramů vína bílého, suchého
- 150 gramů vody
- 2 - 3 stonky petržele, čerstvé
- 300 gramů špeclí
- 3 špetky pepře, čerstvě umletého
- Wartości odżywcze
- na 1 porci
- Kalorie
- 2386 kJ / 570 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kari kuře se žampióny a basmati rýží
35 min
Houbové rizoto
40 min
Houbové rizoto s mascarpone
30 min
Zapečené gnocchi s brokolicí a sýrem s modrou plísní
35 min
Zapečené těstoviny s dýní a sýrem
1h
Rychlé makaróny z trouby
1h 10min
Tagliatelle s hříbky a karamelizovanými rajčaty
35 min
Pastýřské brambory zapečené s těstovinami, smetanou a sýrem
1h 30 min
Zapečená rýže s mletým hovězím masem
1h
Zámecké rizoto
35 min
Tagliatelle s restovanými hříbky
1h
Těstoviny penne s houbami
35 min