Gróft brauð

Gróft brauð

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz.
35 sneiðar

Składniki

  • hveitikorn
    600 g
  • vatn
    400 g
  • ferskt ger
    30 g
    3 tsk þurrger, (12 g)
  • AB mjólk (buttermilk)
    120 g
  • brauðhveiti
    150 g
  • salt
    2 tsk
  • balsamikedik
    1 msk
  • maltduft (diastatic) (opcjonalnie)
    1 tsk

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sneið

Białko 3 g
Kalorie 291 kJ / 70 kcal
Tłuszcz 0 g
Błonnik 2.5 g
Węglowodany 14 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie