Glútenfrítt brauð

Glútenfrítt brauð

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
14 sneiðar

Składniki

  • möndlur
    80 g
  • þurrger
    2 tsk
    20 g ferskt ger, mulið niður
  • glútenfrítt hveiti
    400 g
  • ólífuolía
    60 g
  • sódavatn
    300 g
  • stór egg 1 pískað til að pensla yfir
    3
  • sykur
    1 msk
  • xanthan gum
    1 msk
  • lyftiduft (glútenfrítt)
    1 ½ tsk
  • sjávarsalt
    1 tsk
  • sesamfræ (opcjonalnie) sáldrað yfir
    1 - 2 msk
  • vatn heitt
    100 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sneið

Sód 276 mg
Białko 4 g
Kalorie 893 kJ / 214 kcal
Tłuszcz 10 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 26 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie