Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de jitomates, cortados en cuartos
- 180 g de pimiento rojo, sin semillas y cortado en trozos
- 130 g de cebolla morada
- 2 dientes de ajo, pelados
- 100 g de vinagre de vino tinto
- 1 hoja de laurel seca
- 1 pizca de nuez moscada en polvo
- ¼ cucharadita de pimienta negra molida
- ¼ - ½ cucharadita de pimienta de cayena (opcjonalnie)
- 1 cucharadita de paprika
- 1 cucharadita de sal fina
- 100 g de miel
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 219.9 kJ / 52.6 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 12.4 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 200.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Concentrado de caldo de pollo
45 min
Salsa picante de cacahuate
15 Min
Concentrado de caldo de carne
45 min
Salsa de jitomate
40min
Leche de almendras
12h
Mazapanes de cacahuate
35min
Mazapán de cacahuate
1h 20min
Granola de amaranto
10 min
Catsup
1h
Chiles en escabeche
30 min
Salsa cátsup
25 Min
Mantequilla clarificada
3h