Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de chiles secos, (guajillo, pasilla, y ancho), desvenados
- 1 pizca de comino en polvo
- 1 pizca de orégano
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 2 clavos de olor
- 1 diente de ajo
- 60 g de cebolla
- 500 g de jitomate, en trozos
- 2 cubos de caldo
- 20 g de aceite, (opcional)
- 10 g de vinagre de fruta
- 300 g de agua
- 1000 g de lomo de cerdo, en cubos (5 x 5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1727.2 kJ / 412.8 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 98 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bistec de res en salsa de chipotle
30min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Res con almendras
40min
Albóndigas en salsa de jitomate
45 min
Pollo con mole
1h
Pollo con salsa cremosa de verduras
50 min
Entomatado de cerdo
1h
Bisteces con papas en pasilla
1h 15min
Pollo con mole de San Fernando
45 min
Pollo con mole almendrado
2hod.
Pollo en chile mulato
30min
Cerdo entomatado
50 min