Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de chiles secos, (guajillo, pasilla, y ancho), desvenados
- 1 pizca de comino en polvo
- 1 pizca de orégano
- 1 pizca de pimienta negra molida
- 2 clavos de olor
- 1 diente de ajo
- 60 g de cebolla
- 500 g de jitomate, en trozos
- 2 cubos de caldo
- 20 g de aceite, (opcional)
- 10 g de vinagre de fruta
- 300 g de agua
- 1000 g de lomo de cerdo, en cubos (5 x 5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1727.2 kJ / 412.8 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 10.2 g
- Tłuszcz
- 26.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.9 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 98 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Albóndigas en salsa de jitomate
45 Min
Arroz a la mexicana
50 menit
Bisteces a la mexicana
30 min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1j
Bisteces con papas en pasilla
1 Std. 15 Min
Tinga de pollo
30 min
Pollo con salsa cremosa de verduras
50 menit
Pollo con mole de San Fernando
45 Min
Res con almendras
40 min
Entomatado de cerdo
1j
Pollo en chile mulato
30 min
Pollo con mole
1j