Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 figos frescos
- 120 g manteiga, mais q.b. p/ untar
- 3 ovos
- 150 g leite
- 250 g açúcar
- 1 c. sopa de canela em pó
- 1 limão, só a raspa
- 25 g licor de medronho
- 250 g farinha, mais q.b. p/ polvilhar
- 1 ½ c. chá de fermento p/ bolos
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 0 kJ / 466 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 16 g
Alternatywne przepisy
Bolo de São Martinho
1h 20min
Bolo de Natal
1h 20min
Tarte de arroz-doce
1h 50min
Petits gâteaux de chocolate e amêndoa
45min
Compota de malagueta
35 Min
Bolo de azeite da Beira Baixa
1h 10 min
Madalenas de mel
35 Min
Crumble de amêndoa e pera
35 Min
Pudim de batata-doce e abóbora
1h 10 min
Tarte de coco e doce de leite
30 Min
Tarte de alfarroba, amêndoa e figo
35 Min
Bolo de azeite
50 Min