Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Recheio
- 100 g amêndoa s/ pele
- 290 g água
- 250 g batata-doce cortada em pedaços pequenos
- 200 g açúcar amarelo
- 1 c. sopa de canela em pó
Massa
- 80 g manteiga
- 80 g banha
- 150 g sumo de laranja
- 1 pitada de sal
- 500 g farinha
- Farinha q.b. p/ polvilhar
- Óleo q.b. p/ fritar
- Açúcar q.b. p/ envolver
- Canela em pó q.b. p/ envolver
- Wartości odżywcze
- na 1 unidade
- Kalorie
- 831 kJ / 198.6 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 27.9 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 16.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza calabresa
27h
Missoshiru
Brak ocen
Argolas salgadas
Brak ocen
Cheesecake de abacate com limão
Brak ocen
Sorbet de cupuaçu
Brak ocen
Salame de chocolate
2h 15min
Queijinhos de ovos
24h
Geleia de pimento
1 Std.
Cebolinhas de escabeche
360h
Doces regionais do Algarve
24h
Salame de menta
2h
Queijadas da avó Cidália
1 Std. 30 Min