Urządzenia i Akcesoria
Mango Chutney
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 Portion
Składniki
-
Piment, gemahlen1 TL
-
Ingwer, getrocknet, gemahlen½ TL
-
Muskatnuss, gemahlen½ TL
-
Zimt, gemahlen¼ TL
-
Nelkenpulver¼ TL
-
Zucker250 g
-
Ingwer, frisch geschält, in Scheiben (2 mm)20 g
-
Knoblauchzehe1
-
rote Chilischote, frisch halbiert, entkernt1
-
Zwiebeln geviertelt80 g
-
Vollrohrzucker150 g
-
Weissweinessig100 g
-
Salz¼ TL
-
Sultaninen100 g
-
Mango, reif in Würfeln (1 cm)350 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 4 Portion
Białko
9 g
Kalorie
9540 kJ /
2280 kcal
Tłuszcz
3 g
Węglowodany
555 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mallorquinischer Mandelkuchen
1 godz.
Menü: Topinambursuppe, Beef Wellington mit Ofengemüse, Lebkuchentrifle
3 godz.
Pierogi mit Rindfleisch-Füllung
1 godz.
Knäckebrot
1 godz.
Sauce béarnaise
20 min
Vitello tonnato
25 godz. 30 min
Curry-Coleslaw
40 min
Mango-Chutney
1 godz.
Focaccia mit Sardellen
1 godz. 45 min
Vanille-Quark-Glacé
3 godz.
Knusper-Müesli
2 godz.
Rosmarin Focaccia
2 godz. 30 min