Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de jamón serrano en dados
- 2 huevos duros
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de mantequilla
- 30 g de cebolla
- 170 g de harina
- 800 g de leche entera a temperatura ambiente
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 2 pellizcos de sal (ajuste al gusto)
Para rebozar y freír
- 4 huevos
- 200 g de pan rallado
- aceite de oliva virgen extra abundante (para freír)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 312.2 kJ / 74.6 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 130.1 mg
Alternatywne przepisy
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45min
Calamares en su tinta
1h 5min
Albóndigas en salsa española
55min
Lasaña boloñesa
2j 30 menit
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12h 50min
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9h 30min
Croquetas de pollo y jamón
6 godz. 40 min
Croquetas de bacalao con queso manchego
12h 40min
Tigres
1h
Croquetones de picadillo de chorizo
9 Std. 15 Min
Croquetas de gambas
9 Std. 10 Min
Croquetas de mejillones
9 Std. 10 Min