Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de jamón serrano en dados
- 2 huevos duros
- 50 g de aceite de oliva Suave La Española
- 100 g de mantequilla
- 30 g de cebolla
- 170 g de harina
- 800 g de leche entera a temperatura ambiente
- 1 pellizco de nuez moscada molida
- 1 pellizco de pimienta molida
- 2 pellizcos de sal (ajuste al gusto)
Para rebozar y freír
- 4 huevos
- 200 g de pan rallado
- aceite de oliva Suave La Española, abundante (para freír)
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 312.2 kJ / 74.6 kcal
- Białko
- 2.9 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 4.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 130.1 mg
Alternatywne przepisy
Croquetas de mejillones
9 Std. 10 Min
Croquetones de picadillo de chorizo
9u. 15min
Pastel de cabracho
2h 50min
Pimientos rellenos de brandada de bacalao
45 Min
Empanada de bonito
1 Std. 20 Min
Calamares en su tinta
1h 5min
Croquetas de bacalao con queso manchego
12 Std. 40 Min
Croquetas de queso cabrales con salsa de membrillo
9h 30min
Croquetas de gambas
9 Std. 10 Min
Tigres
1 Std.
Croquetas de cocido madrileño
9u. 15min
Las croquetas del Echaurren (Francis Paniego)
12 Std. 50 Min