Wersje kompatybilne
Minirelámpagos de chocolate con nata de maracuyá
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa choux
- 140 g de harina de repostería
- 20 g de cacao puro en polvo
- 120 g de agua
- 130 g de leche
- 100 g de mantequilla en trozos
- 1 cucharadita de azúcar
- ½ cucharadita de sal
- 4 huevos
Nata montada de maracuyá
- 2 hojas de gelatina
- 300 g de nata (35% de grasa) muy fría
- 30 g de zumo de limón
- 80 g de azúcar
- 150 g de pulpa de maracuyá congelada, previamente descongelada
Cobertura de chocolate
- 150 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 50 g de agua
- 50 g de mantequilla
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 256 kJ / 61 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4.3 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 0.5 g
- Sód
- 19 mg
Alternatywne przepisy
Brownie con caramelo
1 Std. 20 Min
Postre de bizcocho y crema de queso
30 Min
Bizcochitos puntos de chocolate
1 Std. 40 Min
Roscón Red velvet
4 Std.
Minibicas con dulce de leche
1 Std. 40 Min
Cronuts con salsa de toffelate
6 Std.
Muffins tres chocolates
40 Min
Mississippi mud cake
50 Min
Cookies de chocolate blanco con pepitas negras
40 Min
Muffins de chocolate con corazón de frambuesa
1 Std. 15 Min
Cupcakes de galletas Oreo®
1 Std. 40 Min
Paletas de cheesecake
5 Std. 30 Min