Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 cucharadita de mantequilla para engrasar el molde
- 250 g de almendras crudas sin piel
- 200 g de azúcar
- 1 tira de piel de limón (solo la parte amarilla)
- 4 huevos
- 1 cucharada de azúcar glas para espolvorear
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1415 kJ / 339 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 27.1 g
- Tłuszcz
- 21.2 g
- Błonnik
- 3.3 g
Alternatywne przepisy
Magdalenas de nata
1h
Tarta de almendras
50min
Tarta Sacher
3h
Pastel ruso con praliné de avellanas
3 Std. 20 Min
Pastissets de Tortosa (Cataluña)
2h
Medias lunas de vainilla y avellanas
2h 15min
Marquesas
30min
Coquitos
50min
Flan de nata y vainilla
5h 50min
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1h 15min
Pasteles de nata (Pastéis de nata)
50min
Tarta de queso estilo "La Viña"
2h