Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de queso gruyère cortado en trozos (opcjonalnie)
Masa
- 75 g de mantequilla (y algo más para engrasar el molde)
- 150 g de harina (y algo más para espolvorear el molde)
- ½ cucharadita de sal
- 50 g de agua
Relleno
- 200 g de dados de beicon
- 4 huevos
- 50 g de leche
-
100
g de crème fraîche
lub 100 g de nata - ¼ cucharadita de sal
- 2 pellizcos de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 1215 kJ / 290 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Espinacas a la crema con huevos poché
35min
Quiche de puerro y queso gallego
1h
Quiche de calabacín con jamón york
1h
Quiche de espinacas y feta con pasta filo
45min
Brownie rápido
25min
Masa quebrada
5min
Bechamel
15min
Coca de puerros y beicon
1j 50 menit
Quiche de queso azul
1h
Tarta salada de puerros
1h 10min
Quiche de cebolla
1h
Canelones
13h 30 min