Urządzenia i Akcesoria
Crema catalana
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
8 raciones
Składniki
-
1000 g de leche entera
-
10 yemas de huevo
-
320 g de azúcar
-
40 g de maicena
-
1 cucharadita de vainilla líquida1 cucharadita de azúcar vainillado
-
1 pellizco de sal
-
2 - 3 tiras de piel de limón (sólo la parte amarilla)
-
1 canela en rama
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Sód
89.9 mg
Białko
7.3 g
Kalorie
1320 kJ /
315 kcal
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.3 g
Węglowodany
51.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Crema pastelera
10 min
Merengue suizo
10 min
Masa choux
2 godz.
Bizcocho genovés
1 godz. 50 min
Tiramisú
5 godz. 20 min
Profiteroles
2 godz.
Flan
5 godz.
Merengue francés
2 godz. 15 min
Cañas de nata
30 min
Merengues con nata y coco
6 godz. 30 min
Crema de chocolate y café con helado de vainilla
4 godz. 20 min
Islas flotantes
1 godz. 45 min