Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 385 g water
- 625 g all-purpose flour
- 5 tsp dried instant yeast
- 30 g extra virgin olive oil
- 1 pinch sugar
- 1 tsp salt
Topping
- 85 g extra virgin olive oil
- 85 g water
- 1 ½ tsp sea salt flakes
- 2 sprigs fresh rosemary, leaves only, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 866 kJ / 207 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 420 mg
Alternatywne przepisy
Pizza Dough (TM5/6 Metric)
1u.
Pesto Pizza Dough
4sa
Braided Milk Bread
2 godz. 20 min
Quick Puff Pastry
1h 20min
Artisan Bread (Betty)
4h 35min
Focaccia with Rosemary and Honey
1h 10min
Florida Cuban Rolls
3u.
Pita Bread
2u.
Braided Milk Bread (TM5/6 Metric)
2 godz. 20 min
Homemade Pasta
1u.
Focaccia with Sea Salt Flakes
1u. 40min
Simple Mixing Bread
3 godz. 20 min