Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g sobras de pão
- 150 g cebola
- 2 dentes de alho
- 4 pés de salsa
-
1
c. chá de caldo de carne caseiro
lub 1 cubo de caldo de carne - 1000 g carne picada
- 2 ovos
-
50
g vinho branco
lub 50 g vinho do Porto - 1 c. chá de sal
- 1 pitada de noz-moscada
- Vinagre q.b.
- 10 fatias de bacon
-
Vinho branco q.b. p/ regar
lub Vinho do Porto q.b. p/ regar - Azeite q.b. p/ regar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1721 kJ / 412 kcal
- Białko
- 34 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Peitos de frango pizzaiola
50min
Massa quebrada
5min
Bacalhau espiritual
50min
Almôndegas com molho de tomate
40min
Quiche Lorraine
45min
Lasanha
1h 30min
Rolo de carne
1h
Rolo de bacalhau com broa
50min
Rolo de carne crocante
1h
Empada de cozido à portuguesa
2 Std. 10 Min
Tarte de alho-francês e fiambre
50min
Quiche limpa-frigoríficos
45min