![Mantou Buns with Whole Butternut Squash Soup (TM5 Metric) Mantou Buns with Whole Butternut Squash Soup (TM5 Metric)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/925A98B5-FFC3-4519-A8C9-59BBA45E24CE/Derivates/dd69d25e-9087-43fa-9af0-09f10f1f6788.jpg)
Wersje kompatybilne
Mantou Buns with Whole Butternut Squash Soup (TM5 Metric)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mantou Buns
- 1 ½ tsp dried yeast, active
- 40 g brown sugar
- 240 g water
- 500 g white flour, plus extra to dust
- 10 g vegetable oil, plus extra to grease
- 1 tsp salt
Butternut Squash Soup
- 30 g unsalted butter, cubed (2.5 cm)
- 30 g brown onion
- 400 g butternut squash, peeled, de-seeded, cubed (5 cm)
- 100 g floury potatoes, peeled, cubed (2.5 cm)
- 60 g cashew nuts, raw
- 700 g water (see Tip)
- ground white pepper, to taste
- salt, to taste
- mixed fresh herbs, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1014 kJ / 242 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 200 mg
Alternatywne przepisy
Creamy Mushroom Soup
25 min
Braided Milk Bread
2h 20min
Mantou Buns with Soya Milk (TM5 Metric)
1h 35 min
Mantou Buns with Butternut Squash Soup
55 min
Quick Cheese Soufflés
45 min
Tangzhong Milk Bread
2 godz. 35 min
Mantou Buns with Butternut Squash Soup (TM6 Metric)
55 min
Green Tea Crème Brûlée
2 godz. 35 min
Brioche
8h
Mantou Buns with Soya Milk (TM6 Metric)
1h 35 min
Clams in White Wine with Cilantro
25 min
Mantou Buns with Soya Milk
1h 35 min