Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 kostka čerstvého droždí (42 gramů)
- 100 gramů másla, na kousky, plus extra na potření
- 50 gramů cukru
- 1 balíček vanilkového cukru, (20 g)
- 150 gramů mléka
- 2 žloutky
- 500 gramů hladké mouky
- 1 čajová lžička soli
- 1 vejce rozšlehané, na potření
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 3213 kJ / 767 kcal
- Białko
- 18.5 g
- Węglowodany
- 107.4 g
- Tłuszcz
- 28.2 g
- Błonnik
- 5.7 g
Alternatywne przepisy
Houskové knedlíky
50 min
Kynutý borůvkový koláč
1h 50 min
Moravské koláče
3 Std.
Vánoční mandle
20 min
Vanilkové rohlíčky
1 Std.
Vaječný likér
15min
Dukátové buchtičky s vanilkovou omáčkou
1hod. 30min
Kokosky
1 Std.
Perníčky
1h 45min
Linecké cukroví
2 Std. 40 Min
Bramboráky
45 min
Povidlové buchty
2 Std. 10 Min