Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1300 gramů vody
- 700 gramů brambor, typu C, na čtvrtky
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 150 gramů hladké mouky
- 100 gramů hrubé mouky
- 1 čajová lžička soli
- olej, na vymazání Varoma mísy
- Wartości odżywcze
- na 1 porce
- Kalorie
- 1679 kJ / 401 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 74.6 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 4.8 g
Alternatywne przepisy
Bramborové knedlíky se špenátem
1h 40min
Španělské ptáčky s knedlíkem
1h 40min
Ovocné knedlíky na páře
1h 40min
Bramborová kaše
50 Min
Houskové knedlíky
50 Min
Škvarkové placky
1h 10min
Domácí nudle (zavářka)
30 Min
Houskové knedlíky
50 Min
Bramboráky
45 Min
Kuřecí polévka s játrovými knedlíčky
1h 10min
Sádlo se škvarky a tymiánem
2h 5min
Vánočka
1 Std. 30 Min